Profiel Poetik

Profiel Poetik

Vrijwilliger à GOGO 

Het team à GoGo is een hybride en flexibel team! De belangrijkste eigenschap van dit team is dat je op elke post kan ingezet worden en dat je niet deel uitmaakt van een vast team. Ideaal als je graag verschillende taken uitvoert en een manusje van alles bent.

Jouw missie

Je voert graag verschillende taken uit zoals onthaal, crowd control en omkadering, het contact met het publiek tijdens de activiteiten, het onderhoud en opslag van materiaal, artiesten helpen, opbouw, kinderanimatie... 

Jouw talenten

Je bent dynamisch en flexibel, je helpt graag waar nodig en bent autonoom, sympathiek en houdt ervan in contact te staan met het publiek. Je bent een echt manusje van alles.

CROWD CONTROL

Door de pandemie en de coronamaatregelen maar ook als de regels losser worden, hangt het goede verloop van onze activiteiten enorm af van een aangename en verwelkomende sfeer alsook het behoud van de voorgeschreven sociale afstand en het dragen van een mondmasker of het in goede banan leiden van samenscholingen.

De vrijwilligers die dit belang goed begrijpen en die graag een oogje in het zeil houden zijn de mensen die we zoeken voor dit team.

Jouw missie

Je helpt bij het begeleiden van activiteiten (Promenade Poetik, Surprise Poetik, etc.). Je houdt een oogje in het zeil en helpt de artiesten indien nodig bij  het opzetten van hun act.

Jouw talenten

Je bent geduldig en sympathiek. Je vermijdt conflicten en blijft kalm in het geval van conflict. Je houdt ervan om veel te bewegen en apprecieert ludieke en creatieve activiteiten.

LOGISTIEK POETIK

Het team in de schaduw dat het verschil maakt! Eén ding is zeker ... jij bent niet bang om je handen vuil te maken en van een beetje zweet. Het zal fysiek zijn maar met een magisch resultaat!

Jouw missie

Constructie en ontmanteling van kleine instructies en het in-en uitladen van wagens. Het kan gaan over de installatie van een kleine tent,  het stockeren van materiaal of materiaal naar de juiste locatie brengen. Het kan ook gaan over helpen met opzetten van signalisatie (banners en panelen) of de installatie van scenografische elementen (kleine bamboe structuren) of de installatie van een infopunt. 

Jouw talenten

Je bent sportief en houdt ervan om in groep te werken. Je bent gemotiveerd en houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken en bent voorzichtig.

Je houdt van afwerking en hebt een oog voor detail en decoreert graag. Ben je een handige harry met technische kennis of een brute kracht? Dan ben je zeker welkom in dit team!

ANIMATOR LUDIEK

Bij Quartier Ludiek, kijken we op een andere manier naar animatie en concentreren we ons op de creatieve droomwereld van elk kind of jongere. Als je graag met kinderen en jongeren omgaat, hen een stem wil geven en een geboren animator bent, is dit de plek voor jou!

Jouw missie

Samen met een groep animatoren zet je je in om kinderen en jongeren van de wijk te bereiken om met hen aan de slag te gaan en samen nieuwe dingen te creëren of te ontdekken.

Jouw talenten

Je bent zachtaardig en empathisch en wil kinderen en jongeren helpen ontplooien. Je hebt energie voor 10, bent graag buiten en bent een creatief manusje van alles die luistert naar de wensen/behoeften van kinderen en jongeren.

GAZETTE POETIK

Omdat we de hele zomer actief zijn in de openbare ruimte van Vorst en Sint-Gillis met theatermakers en artiesten, bewoners, vrijwilligers en zovele anderen, ontstaan er elke dag vele verhalen. Via visuele story telling wiillen we een team van enthousiastelingen samenbrengen om het verhaal van Park Poétik te delen. We denken hierbij aan foto, video, getuigenissen, vlotte pen....

Jouw missie

Je trekt samen met het team op pad op zoek naar een fijn verhaal en laat je hierbij inspireren door authentieke gebeurtenissen of legt de magie van Park Poetik vast om deze te delen.

Jouw talenten

Zit het spontaan maken van foto's en video's in je natuur, ga je graag in gesprek gaat met mensen of beschik je over een vlotte meertalige pen, dan kan je ons helpen onze digitale en analoge gazette vorm te geven! Je bent ook gepassioneerd door mensen, kunst, cultuur en hun interactie met het dagelijkse leven in het straatbeeld.