Wildplukkers - Brigitte Grandjean (platform meeting) : 08.08

Workshops - Platform

Wildplukkerspromenade in het Park van Vorst met Brigitte Grandjean

Wildplukken was vóór de landbouwrevolutie een noodzaak want groenten kopen we nu in winkels om de hoek of oogsten we in de moestuin. Door wild te plukken eet je automatisch met de seizoenen mee en van de koude grond. Meegaan met een ervaren wildplukker is een aangename manier om meer te leren over eetbare planten in parken, plantsoenen, grachten en sloten. Dat maakt het wildplukken meteen aantrekkelijk voor de hunkerende stadsbewoner.
U zult ontdekken dat er regels en wetten waar een wildplukker zich aan dient te houden; de natuur mag er geen schade van ondervinden.
En je kunt genieten van de lusten van lekker wild groen terwijl de lasten aan je voorbij gaan.
Voor de landbouwrevolutie was wild plukken een noodzaak. Nu kopen we onze groenten bij de winkel op de hoek of oogsten ze uit de moestuin. Het verzamelen van wilde planten is een geweldige manier om weer in contact te komen met de seizoenen. Door met een ervaren plukker op stap te gaan, ontdekt u welke eetbare planten spontaan groeien in steden, in onze parken, tuinen, grachten en sloten. Er zijn regels om te volgen, men niet zomaar plukken waar men wil, de natuur mag er niet onder lijden.
Het gezelschap van wilde planten zal u zeker een aangename tijd bezorgen.
 
 
NL/FR
Zondag/dimanche/Sunday 08.08
om 14u PLATFORM MEETING Wildplukkers / Cueilleurs sauvages
 
Locatie: Topje van de berg achter de oude Guingette, in Park Van Vorst: "de heksenkring".
 

 
Georganiseerd door KNEPH, Masereelfonds & met de steun van VGC#StaycationBXL