Felt Workshop - Hana Miletić & Globe Aroma (zaterdag 09/06)

ENG - Workshops - Cuistax - Place - Quartier Ludiek - NL/FR

Viltatelier, vele handen maken 1 doek

Kom samen met de Belgisch-Kroatische kunstenares Hana Miletić en een groep vrouwen van het open kunstenhuis Globe Aroma werken aan een groot picknickdeken via een workshop vilten. Je leert hoe je met zeep textiel kan bewerken tot vilt, ondertussen doe je een gezellig babbeltje met elkaar en samen zorg je voor een leuke en kleurrijke creatie.

Hana Miletić stelt momenteel tentoon in WIELS met de expo Dependencies (10/05/18 - 12/08/18). Zij ziet het werken met de huishoudelijke handwerk traditie van het vilten als een manier om gender gerichte, culturele praktijken te herleven en te herwaarderen.

Deze activiteit is enkel op zaterdag, want op zondag zal het resultaat gebruikt worden tijdens de SUPER PIKNIK tussen 9u30 en 11u30. Iedereen welkom !

Doorlopend : 14:00 - 16:30 (zaterdag)

Aandacht : SVSM werkt zonder inschrijvingen en ook voor deze workshop kan je niet inschrijven. Niet iedereen zal actief kunnen deelnemen maar het aanschouwen van wat er met al die handen en die zeep gebeurt is meer dan de moeite waard. Dank voor uw begrip.

Workshop begeleidsters: Amal Abdirahman, Mimouna Amri, Nadia Baykova, Salome Grdzelischvili, Chantal Gyselinx, Bouchra Lamsyeh, Soumaya Mahroug, Hana Miletić, Muna Muriidi, Shurouq Mussran, Françoise Nibagwire, Shilemeza Prins, Marie-Ange Sibi, Larisa Utesheva en Ifrah Yusuf Met de hulp van Liselore Vandeput

De workshops vilten maken onderdeel uit van het project txt, Is Not Written Plain van Globe Aroma en Hana Miletić, gecoproduceerd door Beursschouwburg, met de steun van de Vlaamse overheid, de VGC, smART Places en de stad Brussel. Deze workshop is ook voorgesteld in het kader van Kunstenfestivaldesarts.